lunes, 25 de julio de 2011

JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS





                        IMAGEN ANTIGUA DE LA PATRONA DESTRUIDA EN 1936



El próximo sábado día 30 a las 7.30 h. de la tarde tendrá lugar en la ermita de la Preciosísima Sangre una jornada de puertas abiertas para poder ver de primera mano las actuaciones que se están llevando a cabo en el camerino de la Patrona en su Ermita. 



                                                                                             Años 70

 

 

 

                                                                                               Actualidad



Sé que esta actuación no tiene nada que ver en lo que es este blog, pero quiero contribuir con mi modesta aportación para desde aquí colaborar con Juan Antonio Mira (técnico de patrimonio de Castalla)  y que sean sabedoras el máximo de personas posible, porque considero que esto requiere un gran esfuerzo técnico y humano para poder informar y que seamos conocedores del valor del patrimonio que tenemos, y por ello pienso que todos debemos colaborar en la medida de nuestras posibilidades.




                                                                                                Años 60

 

 



Aprovecho desde aquí para felicitar a Juanan por la gran labor que está realizando en favor del patrimonio de todos “les castelluts”,  y a continuación os pongo su enlace y su comentario referente a este tema:



                                 
                                    Actualidad

 

 

http://arepaccastalla.wordpress.com/



•Dissabte 30 juliol 2011 • 


          Des de fa un temps el bloc es troba, per diverses raons, molt tranquil. Però ara ha arribat el moment d’alterar eixa tranquil·litat amb unes bones notícies, relacionades amb l’església del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla, és a dir l’Ermita de la Sang.

          Com sabeu, des de fa dos mesos les pintures del cambril de la Mare de Déu estan en procés de restauració. Per a que totes les persones interessades puguen comprovar els resultats, conèixer de primera mà el procés d’actuació seguit, així com algunes pinzellades històriques d’aquesta emblemàtica construcció; la Regidoria de Patrimoni Cultural, mitjançant el Servei Municipal de Patrimoni Cultural de Castalla, organitzarà unes jornades de portes obertes. Aquestes tindran lloc el pròxim dissabte 30 i començaran a les 19:30 hores en el propi temple. Les places són limitades, així que vos anime a apuntar-vos en el telèfon del 669743440 o en el correu electrònic. patrimoniocultural@castalla.org.











           D’altra banda, cal assenyalar que la importància patrimonial de l’ermita ja ha sigut reconeguda per la administració autonòmica. El temple ja conta amb la seua pròpia fitxa, codi 03.27.053-032, dins de l’Inventari del Patrimoni Cultural Valencià, com a bé de rellevància local (BRL) amb la categoria de monument d’interès local -esta mateixa declaració i categoria és la que tenen el Convent de Sant Francesc de Paula i de l’Església Parroquial de la Mare de Déu de l’Assumpció. Aquest reconeixement també serveix per a enaltir la importància del Conjunt Patrimonial del Castell de Castalla on, de moment, ja hi ha dos béns d’interès cultural –el castell i les muralles de la vila-, i un bé de rellevància local  l’Ermita de la Sang.




                                                 VIRGEN DE LA SOLEDAD 
                                        Y SU ERMITAÑO
                                          


No hay comentarios:

Publicar un comentario